ВІТАЮ НА БЛОЗІ! Любити дітей – по-материнськи, Виховувати – по-сухомлинськи, Працювати – з креативом, Відпочивати – з позитивом!

понеділок, 4 грудня 2017 р.

Введення у храм Пресвятої Богородиці



У церкві 4 грудня святкується Введення в храм Пресвятої Богородиці. Відомо, що батьки Марії, свята Анна і святий Іоаким, довгий час не могли зачати дитину і дожили до похилого віку.
Одного разу їм з'явився ангел і повідомив про швидку появу на світ Марії. Після цього Анна і Іоаким вирішили, що відправлять дочку служити Богу за те, що він послав їм таке щастя. Коли дівчинці виповнилося 3 роки, батьки привели її до храму Єрусалиму. Саме там Марія виховувалася разом з іншими дівчатами, займалася рукоділлям, вивчала Святе Письмо і вільний час проводила в молитвах. Переказ свідчить, що Марії з'явилися ангели, які розмовляли з нею і навіть подавали їжу. До 15 років Марія жила в храмі, після чого їй вибрали в чоловіки благочестивого Йосипа, що залишився вдівцем. Відомо, що саме свято Введення було встановлене ще в період раннього християнства, але широке розповсюдження отримало тільки в IX столітті.
4 грудня починалися торги - так звані Введенські ярмарки. Як правило, в цей період велася активна продаж саней. Відбувалися пробні виїзди на цьому зимовому виді транспорту. Зазвичайно брали участь у таких гуляннях молодята, яких садили в спеціальні розписні сани. Управляв саньми чоловік, підперезаний поясом. Нареченій також слід було вбратися в найкращий свій одяг. Вірили в те, що вулицями 4 грудня на санях проїжджає і сама зима, яка дихає на скло, через що там утворюються візерунки. Також цей період був відомий відлигами і морозами, в результаті чого дороги то «схоплювалися», то «розкисали». Але це не заважало робити перші санні виїзди. Тим більше що стояла пора торгів.

Немає коментарів:

Дописати коментар